Henin in kwartfinales Australian Open tegen Sharapova

Henin in kwartfinales Australian Open tegen Sharapova

Henin in kwartfinales Australian Open tegen Sharapova

Print
Justine Henin (WTA 1) heeft zich zondag in Melbourne geplaatst voor de kwartfinales van de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen.
Ze versloeg in haar 1/8e finale de Taiwanese Su-Wei Hsieh (WTA 158) in twee korte sets: 6-2 en 6-2 in 1 uur en 14 minuten. Het was de eerste keer dat de twee tegenover elkaar stonden.

Hsieh opende tegen Henin met een break, maar moest het voordeel vlug weer afstaan. Henin kwam langszij tot 2-2 en ging meteen door naar setwinst. In de tweede set liep Henin direct uit naar 5-0. De Taiwanese kwam nog terug tot 5-2 maar dan maakte Henin de wedstrijd uit.

"Ze is jong en je hebt altijd toch ervaring nodig om wedstrijden op dit niveau te spelen", vertelde Henin over de 22-jarige Hsieh. ""Maar ze verbeterde een stuk de afgelopen week en ze begon de wedstrijd van vandaag met veel vertrouwen. Ik denk dat ze hier geleerd heeft. Ik heb enkel gedaan wat ik moest doen: solide en consistent spelen".

Henin, in 2004 eindlaureate in Melbourne maar vorig jaar er niet bij, komt in de kwartfinales uit tegen de Russin Maria Sharapova (WTA 5), die in haar 1/8e finale haar landgenote Elena Dementieva (WTA 11) verpletterde met 6-2 en 6-0 in 62 minuten. Sharapova was vorig jaar verliezend finaliste in Melbourne.

In de onderlinge confrontaties leidt Henin met 6-2 tegen Sharapova. De laatste keer dat ze tegen elkaar stonden was half november 2007 in de finale van de Masters; toen won de Waalse met 5-7, 7-5 en 6-3. De laatste keer dat Sharapova kon winnen, was in de finale van de US Open 2006 (6-4, 6-4).

"Ik zal op mijn best moeten zijn", blikte Henin al vooruit naar de wedstrijd tegen Sharapova. "Ze is een echte vechter en geeft nooit op. Ze is een kampioene. Ik zal de hele tijd aan 100% moeten spelen. Nu begint het serieuze werk. Ik kijk echt uit naar de moeilijke wedstrijden die eraan komen. Ik hoop dat het een mooie tennisweek wordt".

.

Nu in het nieuws