Slapen met de ergste vijand: haar paparazzo

Slapen met de ergste vijand: haar paparazzo

Slapen met de ergste vijand: haar paparazzo

Print
Gevallen popprinses Britney Spears (26) is in de nacht van donderdag op vrijdag in L.A. gaan shoppen.
Volgens haar adviseur Sam Lufti deed ze dat “uit verveling”. Ze droeg flink gescheurde kousen en een mannenhemd, stak haar tong uit naar de fotografen en kocht voor verscheidene duizenden dollars spullen in een designwinkel die speciaal voor haar opendeed.

Maar nog merkwaardiger: ze doet dit allemaal samen met haar nieuwe vriend de paparazzo Adnan Ghalib (foto). Slaapt Britney met de vijand?

Woensdagavond waren enkele paparazzi die haar achtervolgden door de politie van L.A. gearresteerd wegens roekeloos rijden. Na een paar uur kwamen ze op borgtocht vrij. Agenten zagen omstreeks 23.30 uur hoe vier auto’s een witte Mercedes Benz achtervolgden. Ze reden te dicht op elkaar, reden te hard en voegden herhaaldelijk op een gevaarlijke manier in, aldus de politie. Paparazzi hebben altijd deel uitgemaakt van het leven van de gevallen popster, maar nog nooit was die relatie zo bizar.

Het gedrag van de ooit uiterst succesvolle ster is zo bizar dat allerlei psychologen en psychiaters zich buigen over het spektakel dat ze maakt. Uniek is dat Britney verliefd is geworden op één van haar paparazzi, de Brit Adnan Ghalib (35), die het zo ver gebracht heeft dat hij het bed met haar deelt.

Ghalib, een moslim die zijn familie in Birmingham in de gordijnen heeft gejaagd door al dat gedoe, is sedert oudejaarsavond niet meer uit haar buurt weg te slaan. Een paparazzo als vaste vriend is iets waar ze zelfs in Hollywood van opkijken. Sommige psychologen schrijven het toe aan een lichte vorm van Stockholmsyndroom: de emotionele band die kan ontstaan tussen gijzelaar en gijzelnemer nadat zij een hele tijd met elkaar hebben doorgebracht. Ghalib, die eerder beroemdheden als Brad Pitt en Angelina Jolie voor zijn lens verschalkte, is al anderhalf jaar een goede bekende van Britney want hij kampeert voortdurend in haar omgeving. Hij zou op een bijzonder slinkse manier haar vertrouwen hebben gewonnen: door haar bloemen te sturen, of door haar ter hulp te snellen wanneer ze door zijn flitsende collega’s in het nauw werd gedreven.

Volgens mensen die Ghalib goed kennen, maakt het allemaal deel uit van een slim plan: de slaapkamer is de gedroomde plek om exclusieve foto’s te maken. Aan zijn familie vertelt hij dat hij oprecht zorg draagt voor Britney en haar tegen zelfmoord beschermt. Maar tegenover vrienden schepte hij twee jaar geleden al op dat hij plannen had om het hart van een Hollywoodster te stelen om op die manier foto’s te kunnen schieten die hem fortuinen zouden opleveren. Net wat er nu gebeurt.

Volgens Ian Drew, redacteur van US Weekly, is hun relatie ingegeven door commerciële belangen, met andere woorden: Britney zou haar deel van de winst van de foto’s opstrijken. “Ik zou niet zeggen dat ze slachtoffer is, ze heeft het spel altijd zelf meegespeeld: ze heeft altijd foto’s verkocht, van zichzelf, van haar kinderen, van haar huwelijk.”

Intussen houdt iedereen er rekening mee dat het finaal fout kan gaan met Britney. Bij persbureau Associated Press ligt zelfs een in memoriam klaar. “We hopen het niet, maar als Britney overlijdt zal het één van de grootste verhalen ooit zijn,” zegt entertainment-journalist Jesse Washington. “Iedereen zal het eens zijn dat Britney op dit moment riciso loopt. We wensen niemand narigheid toe, en hopen echt dat we het de komende vijftig jaar niet hoeven te gebruiken, maar als haar iets overkomt moeten we voorbereid zijn.”

Genetisch is haar familiegeschiedenis niet rooskleurig. Haar grootmoeder langs vaders kant pleegde in 1966 op 31- jarige leeftijd zelfmoord na de dood van haar baby; haar vader was aan de drank verslaafd en verdronk het hele familiebudget in alcohol; zij zelf is verslaafd aan dranks en drugs.

Nochtans was het mooi begonnen. Haar moeder Lynne vond in de inzet voor de prille carrière van haar dochter afleiding voor de ellende thuis. Toen Britney pas acht was, had Lynne er aan autorit van acht uur voor over om dochterlief een auditie te laten doen voor de tv-show ‘The Mickey Mouse Club’. Vrienden van de familie hebben vaak gesteld dat de vastberadenheid van mama Lynne om haar dochter beroemd te maken ingegeven is door haar vurig verlangen om Britney een beter leven te geven dan het hare.

Maar de popster is niet zonder geestelijke littekens volwassen geworden. Ze is manisch depressief en sommige psychiaters menen dat ze lijdt aan het meervoudig persoonlijkheidssyndroom: vluchten in een andere persoonlijkheid omdat de huidige situatie ondraaglijk is. Ze is erg bang om haar kinderen Sean Preston (2) en Jayden James (1) te verliezen in de strijd om het hoederecht maar zolang ze zich niet laat behandelen voor haar psychische problemen is de rechter niet geneigd haar de kinderen nog toe te vertrouwen.
MEEST RECENT