Fransman doodgereden door verschillende auto's

Print
Een 27-jarige Fransman is zondagochtend waarschijnlijk door drie wagens doodgereden vlakbij een megadancing in Rumes, nabij Doornik.
De bestuurders van de wagens pleegden vluchtmisdrijf, maar een bestuurster kon geïdentificeerd worden. Wie de Fransman zondag dodelijk aanreed rond 6 uur 30 is nog niet geweten. Het slachtoffer liep langs een autoweg in Rumes, nadat hij in de megadancing Cap'Tain buitengezet was. Kort voor het drama was de man, die duidelijk dronken was, nog gewaarschuwd om aan de rechterkant van de weg te blijven.

Volgens de expert van het parket van Doornik is het slachtoffer een eerste keer aangereden door een wagen die in de richting van Doornik reed. De jongeman werd in de lucht gekatapulteerd en belandde op een Renault Twingo die achter de eerste wagen reed. De bestuurster van die tweede wagen, waarvan de voorruit gebroken werd, stopte pas twee kilometer verder.

Door de klap kwam het slachtoffer op de rijbaan in de tegenovergestelde richting terecht, waar hij nog een keer aangereden werd. De bestuurder van die wagen pleegde eveneens vluchtmisdrijf en wordt opgespoord.

"We hebben te weinig concrete elementen en wachten op de conclusies van de expert, de wetenschappelijke analisten en de wetsdokter", zei substituut-procureur des Konings van Doornik Edith Delbecq. De identiteit van het slachtoffer werd nog niet vrijgegeven. Het onderzoek wordt voortgezet.

.

Nu in het nieuws