Ook Europese Ford-baas waarschuwt      Genk

Ook Europese Ford-baas waarschuwt Genk

Ook Europese Ford-baas waarschuwt Genk

Print
"De staling bij Ford Genk is niet alleen compleet onnodig is, maar dreigt bovendien al het goede werk van Ford Genk teniet te doen."
Dat zegt John Fleming, de topman van Ford Europa, die het ook heeft over "een dreigende onweerswolk boven Genk". Fleming, die ten tijde van de herstructurering van oktober 2003 aan de werknemers van Ford Genk het onheuglijke nieuws kwam melden dat er 3.000 banen geschrapt moesten worden en dat de productie van de Transit naar Turkije overgeheveld werd, zegt dat zowel Ford als de regionale en nationale overheid zich de nodige inspanningen getroostten en 750 miljoen euro in de Genkse Fordfabriek investeerden.

Hierdoor kon van Ford Genk gemaakt worden wat het vandaag is, "één van de modernste en meest efficiënte fabrieken in zijn soort", aldus Fleming. Algemeen directeur Guy Martens van Ford Genk waarschuwde vrijdag ook al voor de toekomst van Ford Genk als de acties veel langer zouden aanhouden.

In ruil voor de investeringen en de toewijzing van drie nieuwe modellen moet Ford Genk zijn verplichtingen van het contract nakomen. Als we dat niet doet, verliezen we het vertrouwen van Ford Europa en staat de toekomst van de fabriek onmiskenbaar op het spel, zo zei hij.
MEEST RECENT