Cathy Berx wordt nieuwe gouverneur van Antwerpen

Cathy Berx wordt nieuwe gouverneur van Antwerpen

Cathy Berx wordt nieuwe gouverneur van Antwerpen

Print
Antwerpen - CD&V stuurt zijn ondervoorzitter Cathy Berx als opvolger van Camille Paulus naar de provincie Antwerpen.
Met Berx naar de Antwerpse gouverneurswoning ligt de weg voor Etienne Schouppe open om CD&V permanent te gaan leiden. Dat schrijft Het Nieuwsblad op Zondag.

De 39 jarige Antwerpse Berx, nu nog Vlaams parlementslid en CD&V-fractievoorzitter in de Antwerpse gemeenteraad, volgt in mei de huidige Antwerpse gouverneur Camille Paulus op. Dat bevestigde de CD&V-top zaterdag op de nieuwjaarsreceptie van de partij. Berx is nu nog ondervoorzitter bij CD&V en functioneerde zeker de laatste maanden als een van de topmedewerkers van vice-premier Yves Leterme. Bij de oranje-blauwe onderhandelingen adviseerde ze Leterme dagelijks.

Met Berx naar de Antwerpse gouverneurswoning, ligt de weg voor Etienne Schouppe open om CD&V permanent te gaan leiden. Ook Inge Vervotte werd lange tijd voor die job genoemd, maar zij verkoos het ministerschap. Senator Wouter Beke, met Berx co-ondervoorzitter, is meer de partij-ideoloog. Hij is volgens de krant geen bedreiging voor Schouppe.

In het Vlaams parlement wordt ze opgevolgd door Ward Kennes, de CD&V-burgemeester van Kasterlee. De huidige gouverneur Paulus wordt op 24 april 65, vandaar zijn vervanging.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio