Deurenbedrijf stelt diversiteit centraal

Hoogstraten - Het bedrijf Group Eribel uit ­Hoogstraten is door werkgevers­organisaties Voka, VKW en Unizo uitgeroepen tot laureaat van de ­Pioniersprijs Diversiteit. De firma die deuren produceert, krijgt daarmee een beloning voor de inspanningen om allochtonen, jongeren, ouderen en personen met een handicap meer kansen te geven.
De diversiteitsprijs zet bedrijven in de kijker die verscheidenheid op de werkvloer hoog in het vaandel dragen. Group Eribel mag een jaar lang pronken met de titel van laureaat Pioniersprijs Diversiteit 2008. De groep bestaat uit een productie-eenheid in de ­Industrieweg in Hoogstraten en een montagebedrijf in het Vlaams-Brabantse Relegem.

Eribel werkt op verschillende vlakken aan verscheidenheid op de werkvloer. ”Ploegbazen volgen een scholing over bekwaamheden met nadruk op diversiteit”, legt zaakvoerder Rony Bols uit. ”Anders­taligen krijgen een opleiding ­Nederlands op de werkvloer. We bespreken met oudere werknemers het carrièreverloop binnen de onderneming. Zo leggen we nieuwe uurroosters vast. Ook verbeterden we de werkposten met onder meer heftafels zodat de fysieke belasting sterk verminderde.”

Bij Eribel in Hoogstraten zijn tien procent oudere werknemers, dertig procent jongeren, twintig procent allochtonen en vijf procent arbeidsgehandicapten actief.

Bart VAN DEN LANGENBERGH, Andre OOMEN
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio