Bij Dirk Bikkembergs zitten mannen SNOR

Bij Dirk Bikkembergs zitten mannen SNOR

Bij Dirk Bikkembergs zitten mannen SNOR

Print
Stoere binken en sexy Spice Girls op catwalk
BR>
"Het tijdperk van echte mannelijkheid is aangebroken", meent Dirk Bikkembergs. En hoe kon hij dat beter illustreren dan door zijn viriele modellen nog een piekfijne snor aan te meten.

Een gezonde geest in een gezond lichaam. Al sinds 2000 is dat de lijfspreuk van Dirk Bikkembergs. Terwijl andere ontwerpers schriele jongetjes over de catwalks lieten wandelen, haalde Bikkembergs toen al afgetrainde voetbalhelden als modellen in huis.

Maandag deed Dirk Bikkembergs er nog een schepje bovenop. Niet alleen voetballers als Fabrizio Ravanelli showden wintermode voor 2008-2009, maar ook waterpolokampioenen van het Italiaanse nationale team. En allemaal kregen ze een verzorgd en passend snorretje opgeplakt.

De mannen met snorren toonden hun blote torso met 'blokskes' onder elegante pakken, maar oogden ook stoer als ze sensueel jersey droegen. Of vrouwelijke tinten als poederroze en grote blinkende bagage als diepvriestassen in een luxe-uitvoering.

Dirk Bikkembergs, die de eerste stappen in de modewereld zette met een collectie mannenschoenen, maakt nu van de sportschoenen in zijn Sport Couture collectie de absolute blikvangers. Fluo en reflecterend materiaal om sombere winterdagen te kleuren.

Onze Bikkembergs heeft in Giorgio Armani blijkbaar een gelijkgestemde gevonden. "Het is tijd om duidelijkheid te scheppen in de mode. Te beginnen met de sekse", sprak monsieur Armani naar aanleiding van zijn Emporio show. Daarom stuurde hij telkens koppeltjes over de catwalk, in ski-outfit of in feestelijk fluweel, maar de meisjes altijd in een jurk.

Op de eerste rij bij Armani schitterde Beyoncé, de muze van zijn jongste parfum Diamonds. Maar David Beckham, kervers boegbeeld van het Emporio-ondergoed, was er niet bij.

De show met het hoogste glamourgehalte was alweer die van Roberto Cavalli. De man die zowel H&M-klanten als de Spice Girls voor hun tournee kleedt, kreeg gisteren knuffels van alle vijf de Spijsmeiden.

Vandaag dooft Giorgio Armani, na zijn hoofdcollectie, alweer de lichten van de Milanese modevierdaagse. En donderdag is Dries Van Noten een van de eerste knallers van de Parijse modeweek. Waarna meteen de haute-coutureshows starten. Stefano Gabbana heeft zowaar medelijden met de modemensen die van show naar show spurten. "Het is alsof je iemand te dineren vraagt en alle gerechten twee keer serveert. Tegen dat het dessert wordt opgediend, kan niemand geen eten meer zién!"

.

Nu in het nieuws