Fietsdiefstal leidt naar opslagplaats in Antwerpen

Print
Antwerpen - De politie van Antwerpen heeft maandag een vijfentwintigtal fietsen in beslag genomen die in een garagebox gestald waren.
Sommige droegen een label van de stad. Twee mannen van 34 en 36 jaar uit Antwerpen werden meegenomen voor verhoor, maar mochten daarna beschikken.

Een voorbijganger in de Appelmansstraat zag maandagmiddag hoe een passagier uit een bestelwagen stapte, een fiets van het trottoir nam en hem in het voertuig zette. De getuige merkte dat er al een zestal fietsen in stonden.

Hij vond dit verdacht, noteerde de nummerplaat en verwittigde de politie. Een patrouille trok de wacht op bij een woning in de Vlijtstraat waar de bestelwagen stond ingeschreven en kon korte tijd later twee kerels oppakken.

De 34-jarige man beweerde dat de fietsen van hem waren en dat hij ze samen met een 36-jarige kompaan was gaan ophalen. Hij bleek ze in een garagebox te stallen die was volgestouwd met zowat 25 fietsen en fietswrakken. Een eigendomsbewijs kon hij niet voorleggen.

Meerdere fietsen hadden bovendien een label van de stad Antwerpen. Ze werden allemaal in beslag genomen. De 34-jarige man is bij de politie gekend voor meerdere feiten.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio