Touring Mobilis breidt verkeersinformatie uit en werkt samen met RTBF

Print
In Franstalig België beëindigen RTL en Touring Mobilis, de dienst verkeersinformatie van Touring op de radio, hun samenwerking. Touring Mobilis zet samen met de Gentse mobiliteitsdienstverlener Be-Mobile een nieuw systeem op poten en trekt de Franstalige openbare omroep RTBF aan als mediapartner.
Touring is sinds 1995 actief op het vlak verkeersinformatie. Het bedrijf werkt voortaan samen met Be-Mobile, dat de huidige verkeersinformatie gaat aanvullen met "floating vehicle data". Dat zijn anonieme gps- en gsm-gegevens waarmee accurate en nauwkeurige informatie gegeven kan worden over files en reistijden op het volledige Belgische wegennet.

RTL en Touring Mobilis werkten twaalf jaar samen. Nu Touring Mobilis in zee gaat met de RTBF lanceert de commerciële omroep zijn eigen verkeersinformatie RTL Trafic.

In Vlaanderen vernieuwde de VRT in november 2007 zijn verkeersinformatie. De openbare omroep werkt daarvoor ook samen met Be-Mobile. De mobiliteitsdienstverlener richtte daarvoor een joint venture op met Touring en sloot een exclusieve samenwerking met Proximus.
MEEST RECENT