Lee Jennifer Carrell, Het Shakespeare geheim

Print
Kate Stanley, een 29-jarige Shakespeare-deskundige, heeft de universiteit vaarwel gezegd om zich op een carrière als toneelregisseur te storten. Zij beschouwt het dan ook als een grote eer wanneer zij als Amerikaanse Hamlet mag regisseren in het Londense Globe Theatre. Vlak voor de laatste repetities verschijnt plotseling Kates vroegere mentor, Roz Howard.
BR>
Die geeft haar een klein, gouden doosje met een vreemde boodschap: ‘Maak dit niet open. Indien je het toch opent, moet je volgen waarheen het je leidt.’ Diezelfde avond verwoest een brand de bijgebouwen van het Globe Theatre. De zaak wordt nog ernstiger wanneer Roz' lichaam in de coulissen wordt gevonden, vermoord op een wijze die doet denken aan de dood van Hamlets vader.

Diezelfde avond opent Kate het gouden doosje dat Roz haar heeft gegeven. Daarmee wordt ze op weg gezet naar een van de zeldzaamste documenten uit de wereldliteratuur: een al eeuwen vermist toneelstuk van William Shakespeare: 'De geschiedenis van Cardenio', dat niet alleen vele miljoenen zou kunnen opleveren, maar ook voor eens en voor altijd de ware identiteit vaststellen van de auteur van de 'First Folio', tot nu toe aan Shakespeare toegeschreven. 'Het Shakespeare geheim' is een intelligent moordmysterie dat niet alleen Shakespeare-liefhebbers zal plezieren, hoewel enige vertrouwdheid met het werk van de Bard de lectuur ongetwijfeld vergemakkelijkt.

Jennifer Carrell Lee (Signature, 401p, 15 euro)
MEEST RECENT