Nieuwe Antwerpse stadsdichter maakt intrede op Gedichtendag

Print
Antwerpen - Joke van Leeuwen, de kersverse Antwerpse stadsdichter, zal voor het eerst van zich laten horen op de achtste editie van Gedichtendag, op donderdag 31 januari.
In de Stadsbibliotheek zal ze gedurende een half uur voorlezen uit eigen werk. Ook in het Letterenhuis, de openbare bibliotheken en de Arenbergschouwburg zijn er allerlei activiteiten gepland naar aanleiding van Gedichtendag.

Gedichtendag staat dit jaar in het teken van de relatie tussen poëzie en dagdagelijkse dingen. "Gewone voorwerpen die ons in het dagelijkse leven omringen, krijgen nu een poëtische toets mee bij verscheidenen gratis activiteiten in Groot-Antwerpen", klinkt het bij de organisatoren.

Zo kan je in bibliotheek Permeke terecht voor een tentoonstelling van 'dinggedichten' en programmeert Arenberg op Gedichtendag de poëzieavond 'Dingen in gedichten', met onder meer Toon Tellegen, Joke van Leeuwen en Bart Moeyaert.

De webpagina a href="http://www.antwerpen.be" target="_blank">www.antwerpen.be zal op Gedichtendag worden 'gehackt' door de 'PoetryHackers' van Nok vzw. Voor een compleet overzicht van alle activiteiten in Groot-Antwerpen, kan je terecht op de algemene website van de Gedichtendag www.gedichtendag.org waar je in het menu 'Activiteiten' doorklikt naar Antwerpen.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio