Rechtbank Antwerpen: Boete voor paardenverwaarlozing

Print
Wuustwezel - De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Marc D. veroordeeld tot een boete van 2.200 euro en een verbod van drie jaar om dieren te houden.
De man had zijn vijftig paarden, pony's en veulens verwaarloosd.

Het Federaal Voedselagentschap (FAVV) had de dieren bij controles op 13, 18 en 19 juli 2006 in erbarmelijke toestand aangetroffen. De stallen aan de Zoegweg in Brecht waren heel vuil en slecht onderhouden. De paarden hadden bovendien geen drinkbaar water, terwijl de buitentemperatuur opliep tot 30 graden.

Marc D. stelde dat hij een paardenfokkerij en -melkerij wilde beginnen, maar dat hij door zijn werk in de bouwsector nog geen tijd had gehad. Een week later volgde een nieuwe controle en toen waren een aantal dieren al verkocht of verplaatst. Tegen september 2006 waren de stallen verlaten.

Op 16 juni 2007 werd echter een stal in Wuustwezel gecontroleerd, waar negentien paarden en pony's en één varken in tientallen centimeters mest stonden. De dieren hadden geen drinkbaar water en bleken opnieuw toe te behoren aan Marc D. De rechtbank verweet de man, die niet kwam opdagen voor zijn proces, een gebrek aan verantwoordelijkheidszin en respect voor dieren.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio