ACV en ACW voeren zaterdag actie aan station van Brecht

Print
Brecht - ACW en ACV Noord en Kempen gaan zaterdag actie voeren aan het gloednieuwe station van Brecht.
Ze plannen daar symbolisch te wachten op de eerste trein die zal stoppen in het station.

Volgens de NMBS is het in juni zover. De actievoerders trekken die timing in twijfel. "Wij denken dat het eerder eind dit jaar zal zijn wanneer de eerste trein passeert", zegt Herman Gorremans van ACW Antwerpen.

Maar niet alleen de timing is een zorg van de actievoerders, ook het toekomstige treinaanbod laat volgens ACV en ACW te wensen over. "Er wordt maar een trein per uur voorzien voor de twee richtingen, ook tijdens de spitsuren. De trein rijdt ook maar van Brecht tot Antwerpen Centraal. In de overeenkomst met de Vlaamse regering staat echter dat er een rechtstreekse verbinding Brecht-Brussel gerealiseerd zou worden. Voor ACW-ACV hoort daar zelfs een verbinding vanuit Brecht naar Breda bij", aldus beide partijen.

ACW en ACV worden in hun eisenpakket gesteund door de burgemeesters van Wuustwezel en Brecht die zaterdag aanwezig zullen zijn tijdens het actiemoment. De actie gaat door van 10 tot 12 uur aan het station van Brecht. De aanwezigen zullen door de actievoerders getrakteerd worden op een hapje, een drankje en een krant. "Zoals het hoort in een volwaardig treinstation", besluiten de actievoerders.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio