Sporta neemt beheer To Walk Again over

Print
Westerlo - Rolstoeltriatleet Marc Herremans heeft het beheer van zijn To Walk Again Foundation volledig overgedragen aan de vzw Sporta in Tongerlo (Westerlo).
BR>
Het succes van de stichting groeide fors waardoor het voor Marc Herremans en zijn trainer Paul Van Den Bosch moeilijk was om de zaken zelf te behartigen. To Walk Again zamelt fondsen in voor onderzoek naar ruggenmergletsels.

Een deel van de opbrengsten vloeide al naar het Sporta To Walk Again-centrum in Tongerlo (Westerlo). Daar kunnen rolstoelgebruikers terecht voor allerlei informatie en activiteiten over sportbeoefening.

Marc Herremans, de oprichter van To Walk Again, en zijn trainer Paul Van Den Bosch, hebben het beheer van de stichting volledig overgedragen aan Sporta. ”We hebben vijf jaar lang met hart en ziel aan de stichting gewerkt.

De trein bolt nu goed. De laatste jaren hebben we een goede band opgebouwd met Sporta”, vertelt Marc Herremans

Uitkeringsfraude

De beslissing heeft volgens de triatleet niets te maken met de recente veroordeling door de rechtbank voor uitkeringsfraude.

Voor Sporta blijft Marc Herremans wel het boegbeeld van To Walk Again. ”Marc en zijn trainer blijven de zaken op de voet volgen”, zegt Jo Schreurs, directeur van Sporta. ”Op drie jaar tijd zijn het aantal acties voor To Walk Again zo gegroeid dat Marc en Paul het beheer ervan nog moeilijk zelf konden bolwerken.” BVDL

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio