De Crem wil Hoge Raad Defensie meer inschakelen

Print
Minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V) wil de Hoge Raad van Defensie meer bijeenroepen en ook meer inschakelen. Zo zal hij zijn beleidsnota, waarmee hij midden februari naar het parlement trekt, met de Raad aftoetsen. Dat is dinsdag vernomen van Tom Momballiu, de woordvoerder van De Crem.
Tijdens zijn eerste bijeenkomst met de belangrijkste militaire en burgerlijke verantwoordelijken van zijn departement onderstreepte de minister ook de grote noodzaak om onze troepen "meer internationaal te verankeren".

De Crem kreeg van de Raad een briefing over de operaties die dit jaar "gepland kunnen worden". "Per voorstel heeft de minister gevraagd om een gedetailleerd dossier op te stellen, zodanig dat dat met zijn collega van Buitenlandse Zaken besproken kan worden. Dan kunnen ze eventueel met een voorstel naar de ministerraad", aldus Momballiu.

De woordvoerder laat ook weten dat er op 29 januari een Bevorderingscomité van Defensie komt, met inbegrip van een Comité Generaal-Majoor. Dat regelt de bevordering van hogere officieren en generaals.

.

Nu in het nieuws