De Crem officieel verwelkomd op hoofdkwartier leger

De Crem officieel verwelkomd op hoofdkwartier leger

De Crem officieel verwelkomd op hoofdkwartier leger

Print
De nieuwe minister van Defensie, Pieter De Crem (CD&V), is dinsdag officieel verwelkomd op het hoofdkwartier van het Belgische leger in Evere. Hij ontmoette er voor het eerst gezamenlijk de belangrijkste militaire en burgerlijke verantwoordelijken van zijn departement. Die bijeenkomst gaat door het leven als de zogenaamde Hoge Raad van Defensie.
De Crem werd met militaire eer en op de tonen van het nationale volkslied ontvangen op het kwartier Koningin Elisabeth. Er stond een eredetachement opgesteld en er gebeurde een kleine schouwing van de troepen, in het gezelschap van de chef Defensie, generaal August Van Daele.

"De troepen die opgesteld stonden, vertegenwoordigden eigenlijk de troepen van Defensie in hun geheel", zegt legerwoordvoerster Ingrid Baeck. "Laat ons stellen dat het voor de minister om een symbolische kennismaking met Defensie ging".

De Crem ontmoette daarna de leden van de Hoge Raad van Defensie. Daarin zitten de ongeveer twintig hoogste verantwoordelijken van het ministerie, alsook de Chef van het Militair Huis van de Koning, generaal Jef Van den Put. In de Raad zetelen drie vrouwen, onder wie de enige vrouwelijke generaal van het leger, Danielle Levillez, die aan het hoofd staat van de medische component.

Woensdag staat voor De Crem zijn eerste optreden als minister in de Kamercommissie Defensie op het programma.
MEEST RECENT