Stadspersoneel Charleroi voert actie

Print
Het stadspersoneel van Charleroi heeft dinsdag actie gevoerd tegen de werkomstandigheden. De socialistische overheidsvakbond ACOD spreekt van een succes. Honderden ambtenaren deelden pamfletten uit aan het grote publiek. De christelijke overheidsbond nam niet aan de actie deel.
Het stadspersoneel vatte post op verschillende strategische plaatsen in de stad, waar pamfletten werden uitgedeeld. Dat gebeurde door alle categorieën: brandweerlui, politieagenten, onderwijzend personeel, ... Ook op enkele stadsdiensten werden pamfletten verdeeld. De werking raakte verstoord en ook het verkeer in Charleroi ondervond hinder.

In de pamfletten wordt geklaagd over de onderbezetting van de diensten inzake mankracht en materieel. Computers zijn verouderd en leveringen gebeuren te laat. "Sinds zes maanden zien we niets veranderen", luidt het, verwijzend naar de beloften die gedaan zijn door het nieuwe stadsbestuur.

Het ACOD beklemtoont dat het personeel maar al te graag efficiënt en performant zou werken. De vakbond hoopt dat het stadsbestuur de nodige maatregelen zal nemen. Op 24 januari is een ontmoeting voorzien. ./.932/VDH/JDV ./. 151304 JAN 08

.

Nu in het nieuws