Nieuw voorstel bij Ford-toeleverancier Syncreon

Directie en vakbonden van het toeleveringsbedrijf Syncreon hebben dinsdagmiddag onder leiding van een sociaal bemiddelaar een nieuw voorstel uitgedokterd. Dat zou in grote mate tegemoet komen aan de verzuchtingen van de arbeiders van Syncreon. Zij zijn van mening dat ze in vergelijking met de arbeiders van de andere toeleveranciers minder verdienen voor hetzelfde werk.

Belga

In het tweede verzoeningsvoorstel wordt een gelijkschakeling van de lonen voor de verschillende jobs in de vier Genkse Ford-toeleveranciers vooropgesteld. De arbeiders van Syncreon krijgen op dit ogenblik de nodige inlichtingen over het nieuwe voorstel en kunnen zich nadien over het voorstel uitspreken. De directie van Ford Genk heeft de arbeiders van de middagploeg alvast opgeroepen om zich in de fabriek aan te melden in de hoop dat er bij Syncreon een akkoord bereikt wordt waardoor ook de productie bij Ford Genk opnieuw opgestart kan worden. De arbeiders van de ochtendploeg werden dinsdagmorgen naar huis gestuurd en kregen de keuze om betaald of onbetaald verlof te nemen.

De vakbonden bij Ford Genk laten intussen weten dat het geen gemakkelijke oefening zal zijn om de verloren productieachterstand op te halen. Ford Genk produceert nu al aan zijn maximumcapaciteit en vanaf april staat er een nieuwe productieverhoging op het programma, zo luidt het.

Nu in het nieuws