Dieven stelen dure vogels uit volière

Print
Lille - Dieven zijn in de nacht van zondag op maandag aan de haal gegaan met 45 waardevolle vogels bij vogelkweker André De Rijck in Wechelderzande (Lille). De daders forceerden de sloten van de volière.
BR>
Vogelkweker André De Rijck is een aantal waardevolle vogels kwijt. Dieven plunderden zijn volière aan zijn woning in Moereind in Wechelderzande. ”In een volière ben ik een vijftiental vogels kwijt. In een andere volière is een 25tal vogels verdwenen”, vertelt André De Rijck. ”De dieven hebben de sloten van de vogelhokken opengebroken. Zondagavond heeft onze hond hard geblaft. Op straat was niets te zien. We zijn nadien gaan slapen. De dieven hebben daar blijkbaar op gewacht.”

Tot de gestolen vogels behoren onder meer Kaapse geelbuikgorsen en zwartkopgroenvinken. Dat zijn allemaal vogels die André zelf heeft gekweekt. ”Een koppel geelbuikgorsen kost al gauw 150 euro. De dieven hebben drie van de vijf koppels van die vogels meegenomen. Die vogels zijn afkomstig uit Azië, maar je kan er geen meer bijkrijgen omdat de invoer ervan verboden is”, zegt de vogelkweker.
Vijf jaar geleden vond bij de vogelkweker ook al een diefstal plaats. De politie kwam ter plaatse en stelde een onderzoek in. Vermoedelijk worden de gestolen dieren doorverkocht. ”Ik heb al verschillende vogelhandelaars opgebeld om de stamnummers van de gestolen vogels door te geven. Maar de dieven kunnen wel gemakkelijk de ringen van de vogels verwijderen”, meent André De Rijck.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio