Grieks vrachtschip gezonken in het Kanaal

Print
De Ice Prince, een op drift geraakt Grieks vrachtschip dat zondag volledig geëvacueerd werd, is gezonken in het Kanaal ter hoogte van Devon, in het zuidwesten van Groot-Brttannië. Dat heeft de Britse kustwacht dinsdag bekend gemaakt.
De weersomstandigheden maakten het de sleepdiensten maandag onmogelijk om het schip te bergen. Maandagnacht werden maatregelen genomen voor een mogelijke interventie bij schipbreuk. Het vrachtschip, 6.395 ton zwaar en 100 meter lang, was op weg naar Alexandrië (Egypte), met meer dan 5.000 ton hout. Mogelijk duikt de vracht de volgende dagen terug op.

Het schip zond zondagavond rond 19u een noodoproep uit, aangezien het ook 120 ton lichte olie, en 400 ton vervuilende stookolie aan boord had.

Een matroos raakte licht gewond, de negentien andere bemanningsleden kwamen er met de schrik vanaf. De operatie werd gecoördineerd door de Britse kustwacht van Brixham, in samenwerking met de Franse autoriteiten.

De Griekse reder werd in gebreke gesteld om de nodige maatregelen te nemen rond de dreigende gevaren voor navigatie en milieu.

Volgens de kustwacht kan het enkele dagen kan duren vooraleer eventuele gevolgen van de schipbreuk merkbaar worden op de kust.

.

Nu in het nieuws