Verstoten ijsbeerjong opent voor het eerst de ogen

Verstoten ijsbeerjong opent voor het eerst de ogen

Verstoten ijsbeerjong opent voor het eerst de ogen

Print
Het vrouwelijke ijsbeerjong dat met de fles wordt grootgebracht in een zoo in het zuiden van Duitsland, heeft voor de eerste maal zijn oogjes geopend. Dat melden de verzorgers van het jong dinsdag.
Het jong dat voorlopig nog geen naam heeft, opende eerst het rechteroog en vervolgens ook het linker, aldus de verzorgers van de Nuremberg zoo. Volgens dierenarts Bernhard Neurohr ziet het diertje voorlopig wel enkel schaduwen. Het bijna vijf weken oude jong heeft al heel wat vorderingen gemaakt sinds het een week geleden van moeder Vera werd gescheiden. De verzorgers vreesden dat de moederijsbeer haar jong iets zou aandoen.

"De toestand van de kleine ijsbeer is nog altijd stabiel", aldus de directeur van de Nuremberg zoo, Dag Encke. De verantwoordelijken zijn er inmiddels van overtuigd dat ze er in zullen slagen om het jong groot te brengen. Ze baseren zich op gelijkaardige succesvolle pogingen in de Berlijnse zoo, waar het ijsbeertje Knut uitgroeide tot een ware bekendheid. Intussen wordt koortsachtig gezocht naar een naam voor het jonge dier.

De Nuremberg zoo kreeg afgelopen week nog heel wat kritiek over zich heen nadat het niets had gedaan om twee andere jongen te redden. Die werden door hun moeder opgegeten, waarschijnlijk omdat ze ziek waren.
MEEST RECENT