Eredoctoraten voor Jacques en Betrand Piccard aan UCL

Print
Op 1 februari reikt de Université Catholique de Louvain (UCL) de eredoctoraten uit voor persoonlijkheden die zich inzetten voor de mensheid. Souhayr Belhassen, Monica Nève, Jacques Piccard en zijn zoon Bertrand krijgen de onderscheiding. Dat meldt de universiteit dinsdag in een persbericht.
De vier personen werden gekozen omwille van hun strijd voor de mensheid. Souhayr Belhassen is een 64-jarige Tunesische journaliste en schrijfster. Ze is ook voorzitster van de internationale Liga voor Mensenrechten. Monica Nève is een Belgische orkestleidster en is de stichtster van de vereniging Nativitas. Tot slot is er de 85-jarige Zwitserse oceanoloog Jacques Piccard die samen met zijn 49-jarige zoon Bertrand de prijs in ontvangst mag nemen. Bertrand is psychiater en luchtvaarder en ging als eerste mens met een luchtballon rond de wereld. Vader Jacques zal omwille van gezondheidsredenen afwezig zijn.

De uitreiking wordt op 31 januari voorafgegaan door conferenties van Belhassen en Nève rond "vrouwen en engagement". Een dag later geeft Bertrand Piccard een toespraak over "de nieuwe humane avonturen". Op 31 januari is er een feestelijke avond gepland.

De officiële ceremonie start op 1 februari om 15.00 uur met een viering die wordt voorgegaan door kardinaal Godfried Danneels. De viering vindt plaats in de kerk Saint-François in Louvain-la-Neuve. Nadien volgt een academische zitting.
Nu in het nieuws