Dames wandelen voor aidsweeshuisproject

Vijf dames trekken binnenkort naar Zimbabwe om er aidswezen te verzorgen. Nu zondag organiseren ze alvast een sponsortocht in Hallaar (Heist-op-den-Berg).

jmartynowski

BR>

De vijf dames zijn op één na allemaal verpleegkundige: Marie Barbé (Heist-op-den-Berg), Greet Lambrechts (Berlaar-Heikant), Karen Van Roey (Duffel), Christine De Smet (Emblem) en kleuterleidster Lut Vergauwen (Merksem).

”Twee jaar geleden hoorde ik op de radio een reportage over de aidswezen in Zimbabwe en werd onmiddellijk geraakt door het werk van 'Shungu Dzevarna Trust', een weeshuis in Harara.

Samen met mijn schoolgenote Lut en mijn collega’s uit de verpleegschool, die mekaar voor drie jaar ontmoetten, namen we het besluit om in Zimbabwe te gaan werken. Wij weten uiteraard dat we niet bijzonder veel aan de toestand ginder kunnen veranderen. De problematiek van de aidswezen is daarvoor te groot. Maar toch. We willen toch ons steentje bijdragen”, vertelt Marie Barbé, werkzaam in het rust- en verzorgingstehuis Ten Kerselaere in Hallaar. Op 3 februari vertrekken zij en Lut voor elf weken, op 3 maart volgen de drie anderen voor acht weken.

Op zondag 13 januari om 14u start een eerste wandeling vanop het erf van de Averegtenboerderij (Langendijk 17). Om 14.30u is er ook een wandeling voor ouders en kinderen vanaf 3 jaar, begeleid door natuurgidsen.

Om 17u, ten slotte, start een wandeling voor volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar, met zaklamp.

PA

015-24.89.47, marie.barbe@telenet.be iMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio