Twee arrestaties wegens doodsbedreigingen zoon Sarkozy

Print
De Franse politie heeft twee mannen gearresteerd wegens het uiten van doodsbedreigingen aan de jongste zoon van de Franse president Nicolas Sarkozy. Dat staat dinsdag te lezen op de website van het Franse weekblad Le Point.
Volgens het rapport was de tienjarige Louis Sarkozy, zoon van de president en zijn ex Cecilia, het slachtoffer van de doodsbedreigingen.

Cecilia Sarkozy en één van haar dochters werden woensdag ondervraagd door de politie. De speurders veronderstellen dat een werkneemster bij telefoonoperator Orange, het gsm-nummer van Cecilia in augustus 2007 doorgaf aan haar vriend, die het op zijn beurt doorspeelde aan een kennis.

Die tweede man, een brandweerman, pleegde de telefoontjes. Louis Sarkozy nam op, aangezien zijn moeder haar gsm ondertussen aan haar zoon had gegeven.

De verdachte belde nog enkele keren en vertelde de jongen op 5 januari: "Nu zal je sterven." Het kind waarschuwde zijn moeder, die een sms stuurde naar zijn vader, de president. Die schakelde daarop openbaar aanklager Jean-Claude Marin in.

Het onderzoek leidde naar twee mannen, 21 en 22 jaar oud, die zich volgende maand in de rechtbank moeten verantwoorden. Frans minister van Binnenlandse Zaken, Michele Alliot-Marie bevestigde het rapport dinsdag op de radio Europa 1.

.

Nu in het nieuws