Ring wordt groener met 12.000 roosjes

Merksem - Borgerhout en Merksem worden de komende veertien dagen 12.200 roosjes aangeplant, 400 lijsterbessen en een 50-tal haagbeuken. Daarmee is de aanplanting van de middenberm van de Antwerpse Ring in de derde fase beland.
De beplanting van de middenberm van de nieuw aangelegde Ring startte in februari 2006, met een eerste strook van 2,5km tussen de Kennedytunnel en de uitrit Berchem. Nadien volgde de zone tussen Berchem en Borgerhout. De komende twee weken wordt geplant van Borgerhout tot de uitrit naar de A12-Noord in Merksem.

“Daar komen onder meer 12.000 rimpelrozen, 400 stuks lijsterbes en elke 50 meter een haagbeuk”, zegt Peter Daems van het Agentschap Wegen en Verkeer Antwerpen. “Zo leggen we, op vraag van de aannemer, een zichtscherm aan.” Dat dient de veiligheid omdat automobilisten niet meer over de schutting kunnen kijken en dus een kijkfile kunnen vormen.

Hoewel sommige criticasters geen heil zien in aanplantingen op de middenberm - onder meer strooizout zou nefast zijn voor de jonge plantjes - bewijzen de jonge boompjes het tegendeel. “We hebben erg weinig boompjes van de eerste twee fasen verloren. Daarvoor hebben we wel elke drie maanden een hak- en wiedbeurt ingelast”, zegt Daems.

JVB, PeDM
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio