Studenten ontkennen vernielingen aan café

Mechelen - In Antwerpen liep op 8 maart 2007 een betoging van de extreemrechtse studentenvereniging NSV uit de hand. Studenten sloegen café Markies de Sade in Antwerpen kort en klein. Vijf jongeren verschenen voor de strafrechter.
Omdat de uitbater van Markies de Sade op de Stadswaag het café wilde sluiten, sloegen de studenten de inboedel kort en klein. Daarbij raakten de uitbater en zijn vriendin gewond. Zij vragen zo’n 4.000 euro schadevergoeding. In totaal werden in en rond het café een zestigtal jongeren opgepakt, van wie er vijf voor de strafrechter verschenen. Kevin G. (21) en Debbie V.E. (22), beiden uit Lier, Siegfried D.Q. (22) uit Turnhout en Pieter C. (22) uit Antwerpen waren volgens het parket betrokken bij de vernielingen. Zij riskeren tien maanden en 550 euro.

Bert J. (23) uit Borsbeek werd verwisseld met een minderjarige. Voor hem eist de procureur de vrijspraak. Dat vragen de anderen ook omdat ze ontkennen dat zij iets vernielden. Vonnis valt op 11 februari. Eind februari verschijnen nog twee minderjarigen voor de jeugdrechter in Mechelen.

SdK
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio