'Er bestaat geen systeem-Lizin'

'Er bestaat geen systeem-Lizin'

'Er bestaat geen systeem-Lizin'

Print
Anne-Marie Lizin, de burgemeester van Hoei die ervan beticht wordt gemeenteambtenaren tijdens de diensturen te hebben gebruikt voor haar verkiezingscampagne, verklaart dinsdag in een interview in Le Soir dat "er gemanipuleerd is. Men zegt dat mensen van de stad werkuren pikten. Dat is fout! ", stelt de PS-burgemeester die benadrukt dat "er geen systeem-Lizin bestaat, niet bij de stad, niet in het ziekenhuis. Er zijn haatdragende journalisten. Dat is alles".
In verband met Micheline Toussaint, de schepen die naar buiten had gebracht dat gemeenteambtenaren werden ingeschakeld om tijdens de diensturen verkiezingsfolders te bedelen, zegt Lizin dat zij "in december haar schepenambt moet neerleggen. Zij weet niet meer wat te doen". Volgens Lizin handelde zij op basis van wraak of uit verveling. "Door de verlofstaten aan een journalist te overhandigen, pleegde ze inbreuk op de reglementen", aldus Lizin nog.

Ze wijst er nog op dat twee ambtenaren die de eer van de stad willen herstellen een dagvaarding hebben gelanceerd. "Ik ondersteun ze en alle personeelsleden staan achter hen", aldus Lizin.

In de kranten van Sud Presse gaat Lizin hier op in. "Twee personeelsleden die in beeld gebracht werden in de RTBF-reportage (over het personeelsfeest ter gelegenheid van nieuwjaar, nvdr.) hebben een dagvaarding voor schadeloosstelling ingediend tegen journalist Patrick Remacle, en niet tegen de RTBF".

Maandagavond kwam de zaak over de verkiezingsfolders ook voor op het schepencollege. De personeelsverantwoordelijke van dienst stadsonderwijs werd gehoord, maar er is geen enkele sanctie genomen.

.

Nu in het nieuws