Ford Genk stuurt werknemers naar huis

Ford Genk stuurt werknemers naar huis

Ford Genk stuurt werknemers naar huis

Print
De directie van autoconstructeur Ford Genk heeft zopas beslist om de werknemers van de B-hal, waar het karkas van de wagen wordt ineengezet, vanaf 10 uur naar huis te sturen. Dat is ook het geval voor de werknemers van de assemblageafdeling.
Enkel de persafdeling en de velgenhal blijft voorlopig operationeel.

De directie van Ford stuurde de werknemers maandagavond om 18 uur ook naar huis omdat het er niet naar uitzag dat er snel een oplossing zou gevonden worden voor het conflict bij toeleverancier Syncreon. Nu de arbeiders daar dinsdag het verzoeningsvoorstel met een ruime meerderheid verworpen hebben en de staking wordt voortgezet, is het merendeel van het personeel bij Ford Genk door een gebrek aan onderdelen technisch werkloos.

Syncreon maakt onder andere deurpanelen, uitlaten en de bodembekabeling voor de wagens die bij Ford Genk geassembleerd worden. Die onderdelen worden via een bovengrondse transportband rechtstreeks aan Ford geleverd. Het "just in time"-systeem heeft tot gevolg dat wanneer de transportband op één plaats onderbroken wordt, de volledige levering door de toeleveringsbedrijven aan Ford stilvalt.

De vakbonden bij Syncreon hadden om 9 uur nog geen nieuwe uitnodiging van de directie ontvangen om opnieuw rond de onderhandelingstafel te zitten.

.

Nu in het nieuws