Omzet Arseus stijgt volgens verwachting met 10 procent

Print
Arseus, de voormalige afdeling van Omega Pharma die een aparte beursnotering kreeg als aanbieder van producten en diensten voor medische beroepen, zag in 2007 zijn omzet met 10 procent stijgen tot 304,4 miljoen euro. Daarmee overschrijdt het bedrijf de eigen omzetdoelstelling van 300 miljoen euro. In het vierde kwartaal kwam de omzet eveneens 10 procent hoger uit. In de komende zes maanden mag de markt zich aan een aantal overnames verwachten.
De goede cijfers van Arseus zijn niet echt een verrassing. De gemiddelde analistenverwachting lag op 304 miljoen euro. Een deel van de omzetstijging komt op rekening van het overgenomen Italiaanse bedrijf Polichimica. De organische groei bedroeg de afgelopen twaalf maanden 6 procent.

Arseus dankt zijn goede jaarprestatie vooral aan Fagron. Dat is de afdeling die allerlei grondstoffen voor magistrale bereidingen levert aan apothekers. Fagron zag zijn omzet 14 procent stijgen, mede dankzij de overname van Polichimica. In het vierde kwartaal kwam er zelfs 22 procent omzet bij. Fagron profiteert van nieuwe producten en hogere marketinginspanningen.

Arseus Dental kon op jaarbasis 10 procent groeien. Corilus (software voor medische beroepen) en Arseus Medical moesten het stellen met 5 procent groei. Over het vierde kwartaal kromp de omzet van Arseus Medical zelfs. Volgens het bedrijf is dit te wijten aan de veranderde Belgische wetgeving rond rolstoelen. Die kunnen voortaan enkel gehuurd worden en niet langer verkocht. Ook de komende maanden zal dit wegen op Arseus Medical.

Het management van Arseus maakt zich sterk dat het bedrijf in 2008 qua omzet nog beter kan presteren. Het gaat uit van een organische groei van 7 à 8 procent. Extra overnames zouden de totale omzetgroei nog moeten spijzen. Arseus laat weten dat er tijdens het eerste halfjaar 'een aantal overnamedossiers' afgerond zullen worden. Analisten rekenden op overnamenieuws om de koers van het aandeel op te krikken.

.

Nu in het nieuws