Tunnelrapport: 7/10 - En hoe evalueert u de tunnels?

Tunnelrapport: 7/10 - En hoe evalueert u de tunnels?

Tunnelrapport: 7/10 - En hoe evalueert u de tunnels?

Print
Antwerpen - De nieuwe tunnels onder de Antwerpse Leien beleefden een zeer rustige eerste dag, zowel ‘s namiddags als ‘s avonds. Nog te weinig mensen lijken te weten dat ze geopend zijn. Gazet van Antwerpen testte ze alvast eens uit.
BR>
Plus De tunnels doen wat ze moeten doen, je wegleiden van de drukke, bovengrondse Leien.

Min De toegang van de Van Eycktunnel aan de Maria-Henriëttalei zie je amper liggen, want hij zit weggestopt tussen geparkeerde auto’s en werfcontainers. De inrit wordt trouwens - opgelet! - gekruist door een fietspad.

Plus Vlakbij de toegang staan wel duidelijke pijlen richting Leien Zuid.

Min De wegwijzers naar de twee andere tunnels zijn misleidend. Beide wijzen richting Ring. Beide tunnels komen wel uit aan het Stadspark, maar dan moet je nog via de Plantin en Moretuslei naar de Ring.

Plus De eenrichtingstunnels zijn smal, maar niet claustrofobisch. Rechts is er meestal een witte arcering van zo’n halve auto breed.

Min Hier en daar ontbreekt nog wat afwerking, bijvoorbeeld met wandpanelen.

Plus Hoewel de ondergrondse parking nog niet open is, knipperen de oranje lichten die de uitrit van de parking ín de tunnel aanduiden, al wel.

Min De Van Eycktunnel is vanuit de Van Eycklei bereikbaar via een ietwat vreemde chicane, maar dat is allicht een kwestie van wennen.

Min En in de Blauwtorentunnel stond op het diepste punt wat water. Een lek?

Gouden tip

Hou u aan de maximumsnelheid van 30 km/u. Niet alleen staat er een flitspaal in de Gasthuistunnel, er zijn ook in de andere twee tunnels hoekjes waarachter de politie buiten het zicht een flitsauto kan plaatsen.

Christophe MATTHIJSSENS

Lees ook: Drie tunnels onder Leien in Antwerpen zitten vol hightech

Bekijk ook het fotoalbum.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio