Populair door tv-quiz

Lokeren - In Vorst, aan de kust, in de bowlingzaal, overal wordt Camiel Desoete herkend. Vooral senioren spreken hem aan en zeggen te supporteren. Meedoen aan het populaire spelprogramma ’Een jaar gratis’ bevalt Camiel.
Op 18 november 2006 stond Camiel Desoete (71) in de Gazet van Antwerpen als actieve senior. Zaterdag 19 januari speelt hij de finale in Eén jaar gratis met als inzet 68.000 euro. ”Iedereen denkt dat het via Herman Van Molle is dat ik mocht deelnemen maar dat is niet zo. Ik ken Herman heel goed. Hij is ook supporter van Sporting en was presentator toen we nog de verkiezing van Miss Sporting organiseerden met de supportersfederatie. Maar zo is het niet gegaan. Een meisje van de ploeg die het programma maakt heeft me opgebeld en is me dan thuis komen opzoeken. Zij had dat artikel uit de krant mee en vertelde dat ze nog een oudere deelnemer zochten”, legt de actieve senior uit. Hij is ook bestuurslid bij Okra, speelt amateurtoneel, is voorzitter van Bijlkenskermis en heeft meer hobby’s dan vrije tijd.

”Daarna was er een schiftingsronde en pas dan heb ik Herman Van Molle gezien. Met de geselecteerde deelnemers zijn we dan drie dagen naar een kasteel getrokken op teambuilding. Toen al zijn we allemaal vrienden geworden en dat is zo gebleven. Er zijn geen groepjes gevormd om er bepaalde mensen uit te spelen. Iedereen speelt om te winnen maar in alle vriendschap. We hebben al heel veel afgelachen. Een van de grappen die we bedacht hebben, is het invoeren van twee tarieven in de Charlatan waar Nathalie toiletjuffrouw is. Een halve euro voor wie klein geschapen is en twee euro voor wie groot geschapen is. Iedereen betaalt natuurlijk twee euro”, proest Camiel het uit.

Vuurproeven

Het spelprogramma op één wordt door 1,1 miljoen mensen bekeken. Sinds Camiel een paar maal de vuurproef moest afleggen is hij een BV geworden. ”Dat had ik nooit verwacht. Dat ik op Sporting en op de Markt zou herkend worden dat wel. Maar we zijn met Okra naar Vorst geweest en ook daar spraken de mensen mij aan. Onlangs waren we aan de kust en opnieuw hoorde ik zeggen: dat is Camiel van Eén jaar gratis. Als we met de gepensioneerden gaan bowlen komen de mensen zeggen dat ze voor mij duimen. Dat is plezant. Voor de finale mocht ik een groepje Sportingsupporters meenemen. Met vlaggen en sjaals zijn ze meegereisd. Ook dat was heel amusant. Of die massale steun hem de overwinning heeft opgeleverd? ”Dat mag ik niet zeggen. Maar ik heb geen spijt dat ik heb deelgenomen.”

Dirk VAN REUSEL
De finale wordt zaterdag 19 januari om 21.20u uitgezonden.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio