Rondje modder gooien tussen meerderheidspartijen

Sint-Niklaas - De meerderheidspartijen in Sint-Niklaas zijn bij de nieuwjaarsrecepties dit jaar niet mals voor elkaar. Nadat CD&V-voorzitter Herman De Jonghe het kartel sp.a-Spirit-Groen! vorige week al de mantel uitveegde, was het dit weekend de beurt aan sp.a-voorzitter Sven Stuer om de coalitiepartner terecht te wijzen.
De uitspraken van de Sint-Niklase CD&V-voorzitter Herman De Jonghe op de nieuwjaarsreceptie van CD&V vorige week hebben bij de sp.a en Spirit kwaad bloed gezet.
”Het is weinig elegant wat hij zegt”, aldus Spirit-voorzitter Ali Salhi. ”Qua Vlaamsgezindheid heeft Spirit zeker niets te leren van CD&V. Het lijkt er ook op dat men bij CD&V jaloers is op de aandacht die Wouter Van Bellingen het voorbije jaar kreeg. CD&V lijkt vooral een meer rechtse koers te willen varen. We zijn sterk ontgoocheld in de coalitiepartner.”

Op de nieuwjaarsreceptie van de sp.a zaterdag gaf voorzitter Sven Stuer ook zijn ongezouten mening. ”2007 was vooral het jaar van de onmondigheid en passiviteit van CD&V. Na de verkiezingen hebben alleen wij onmiddellijk de koe bij de horens gevat en politieke actie ondernomen. Het Witboek is daarom geïnspireerd door het progressief kartel. Over de achterhoedegevechten van CD&V spreek ik me niet uit. Verder onthou ik ook de totale afwezigheid van Open Vld en de ridicule klachten van Vlaams Belang.”

Burgemeester Freddy Willockx zette op de sp.a-receptie ook het belang in de verf van de verdere verdieping van het kartel met Spirit en Groen! tegen de gemeenteraadsverkiezingen van 2012.

JoVe
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio