IDM neemt ultramoderne vuilniswagen in gebruik

Lokeren - Deze week neemt de Intercommunale Durme Moervaart een nieuwe vuilniswagen in gebruik. Die is uitgerust met de modernste technologie, met alle denkbare veiligheidsvoorzieningen en draait even kort als een personenwagen.
De nieuwe vrachtwagen stoot 85 procent minder CO uit dan een vergelijkbaar model en hij verbruikt 5 procent minder brandstof. Dat kan dankzij de nieuwe dieseltechnologie van Mercedes-Benz en door een adjectief toe te voegen dat tot een betere verbranding leidt. De truck kost 140.000 euro zonder btw. ”Dat is duurder dan normaal, maar de vrachtwagen is niet alleen milieuvriendelijker, hij beschikt ook over alle mogelijke veiligheidssnufjes. Daarom is die meeruitgave zeker verantwoord”, stelt directeur Dirk Strubbe van IDM.

Chauffeur André weet als geen ander dat in een stad met veel school rijden met een mastodont rijden geen lachertje is. ”Behalve meerdere dodehoekcamera’s is er ook een achteruitrijcamera. Door een andere opstelling van de dubbele achteras draait hij even kort als een personenauto en met de toenemende wegversmallingen is dat heel handig”, weet André.

Eind februari wordt een tweede gelijksoortige vuilniswagen geleverd en daarmee loopt IDM voor op de Europese wetgeving. ”Op 1 oktober 2009 wordt een nieuwe Europese emissienorm van kracht voor nieuwgebouwde vrachtwagens. Wij voldoen daar nu reeds aan. Het is de bedoeling om jaarlijks twee vrachtwagens te vervangen. Onze vloot telt 17 vrachtwagens”, schetst Strubbe de planning.

DVR
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio