Geheime code lokt brandweer naar kazerne

Lier - Een dertigtal brandweerlieden van het Lierse brandweerkorps stormde maandagmorgen rond 1.15u in allerijl naar hun kazerne. De noodoproep bleek loos alarm.
“We hebben sinds een vijftal jaar een noodoproepsysteem via de brandweer van Herentals”, vertelt brandweercommandant Luc Morrens. “Als onze eigen radiocentrale onbereikbaar zou zijn, kan het hulpcentrum 100 ons toch nog via de brandweer van Herentals bereiken. Die stuurt dan via een speciale radiofrequentie een geheime code door naar al onze brandweerlieden.”

“Die code is tijdens de nacht van zondag op maandag verstuurd. We kregen thuis een noodoproep via een tekstbericht voor brandweer Lier van brandweer Herentals. Dat werd door al onze mensen zeer ernstig genomen, te meer daar zo’n oproep nooit eerder is voorgekomen. In onze kazerne hebben we dan moeten vaststellen dat het om een loos alarm ging. Wie die code verzonden heeft, hebben we nog niet kunnen achterhalen. Natuurlijk zou het ook een totale verstoring van de ether kunnen geweest zijn”, aldus Luc Morrens.

CVR
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio