Stad huldigt vast team jarige bouwbeurs

Mechelen - Binnen twee weken vat in de Mechelse Nekkerhal de 25ste editie van de bouwbeurs Wonen aan en dat jubileum weet het Mechelse stadsbestuur naar waarde te schatten. Op het Mechelse stadhuis werden maandag alvast zes standhouders van het eerste uur gehuldigd.
Niet de Nekkerhal maar de intussen reeds afgebroken groentehal op de Zandpoortvest, waar campus De Vest staat, vormde van 27 tot en met 31 januari 1984 het decor van de eerste Mechelse bouwbeurs, zeg maar het huidige Wonen.

De beurs was een idee van aannemer Freddy Brems en zijn broer Willy, toenmalig voorzitter van Horeca Mechelen Leo Faes en reclameman Patrick Swinnen. Elk vanuit hun eigen professionele achtergrond zagen de initiatiefnemers kansen voor een bouw- en interieurbeurs in Mechelen en hun gevoel bleek ook te kloppen, want met 125 standhouders en ruim 22.000 bezoekers was de beurs meteen een voltreffer. Vierentwintig jaar later hebben zich 250 exposanten ingeschreven voor de 25ste editie van Wonen en rekenen de organisatoren op ongeveer 6.000 bezoekers.

Mechels schepen voor Wonen Karel Geys (sp.a-Spirit) vond het daarom niet meer dan gepast om de roergangers van Wonen, en de standhouders die hen vanaf het eerste uur hebben gesteund, op het stadhuis te ontvangen. Zes standhouders werden
gehuldigd omdat ze nog geen enkele editie van Wonen aan zich lieten voorbijgaan. Het ging om Freddy Brems (Bouwmaterialen Brems uit Zemst), John Coose (Eltherm uit Kampenhout), Marcel De Smaels (Sicli uit Muizen), Maurice Leukemans (Bouwbedrijf Leukemans uit Mechelen), Marie-Jeanne Mc Naughton (Sierschouwen De backer uit Heist-op-den-Berg) en Frans Van Haesendonck (Van Haesendonck uit Eppegem.

Patrick Swinnen bedankte op zijn beurt schepen Geys voor de hulde met een fles van ’t Bouwerke. Dat speciale bier brouwde de Mechelse brouwerij Het Anker in 1987 ter gelegenheid van Wonen. Twintig jaar later heeft Het Anker dat gerstenat, bij het jubileum van Wonen, nieuw leven ingeblazen.

JVdPo
www.wonen2008.be
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio