Siegwerk wijdt site in

Bornem - Drukinktenfabrikant Siegwerk heeft maandag in Bornem zijn nieuwe site officieel ingewijd. De spil daarvan is het kleurenlaboratorium dat voor de klanten in de Benelux als kleurenexpertisecentrum werkt.
Siegwerk Bornem is nog niet dood maar springlevend. De afbouw van de productie bij wat ooit Sicpa was, een van Bornems oudste en grootste bedrijven dat in 2005 door het Duitse Siegwerk werd overgenomen, deed bijna vergeten dat hier een belangrijke poot is blijven bestaan. De site is niet meer gelegen op de vroegere Sicpasite op de Rijksweg, maar ligt sinds november in de door Saab verlaten kantoren op de Industrieweg, vlak bij de spoorlijn. “Hier draait ons kleurenlabo op volle toeren. In de loop van onze activiteiten in Bornem hebben we van de 17 bestaande basiskleuren al 17.000 verschillende kleurnuances ontwikkeld. Maandelijks creëren we gemiddeld vijftig nieuwe tinten, op maat van de klant en naargelang de toepassing die hij er wil van maken. We kunnen oneindig veel schakeringen ontwikkelen”, legt manager Gerrit De Visscher uit.

Van de 270 werknemers die Siegwerk of vroeger Sicpa in zijn bloeiperiode telde, zijn er nog dertig in Bornem werkzaam. Alle technische personeel heeft een grafische of chemische vormgeving achter de rug. Ander personeel houdt zich met de commerciële en administratieve functies bezig.

“Het komt er nu op aan om dit labo hier in Bornem te stabiliseren. Aan grootschalige productie doen we hier niet meer, tenzij die van kleurenstalen op kleine schaal om de klanten toe te laten hun keuze te maken. Personeelsuitbreiding is dan ook niet direct aan de orde. Deze belangrijke poot als expertisecentrum laten renderen, is onze hoofdtaak”, besluit De Visscher.

Taf PAUWELS
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio