Heist-op-den-Berg pakt processierupsen nu al aan

Heist-op-den-Berg - De processierupsen zijn in Heist vorig jaar vrij actief geweest. Ze werden op 275 locaties geregistreerd, waarvan minstens de helft op privéterrein. De gemeente wil dat probleem nu preventief aanpakken.
”Voor de bestrijding van de processierupsenplaag moesten vorig jaar gedurende meerdere weken de brandweer, groendienst en civiele bescherming worden ingezet. De drie diensten hebben tussen 2.000 en 2.500 manuren aan die bestrijding besteed”, stelt milieuschepen Carl Verelst (CD&V/N-VA).

Milieudienst, groendienst, brandweer en rampenambtenaar hebben de aanpak van de processierupsen geëvalueerd en de bestrijding in 2008 voorbereid. De kans bestaat immers dat de plaag zich zal herhalen. Op voorstel van die werkgroep wil het college een preventieve aanpak opzetten met een sproeibeurt van concentraties van eikenbomen. Het college hoopt hierdoor de plaag en de inzet van de hulpdiensten voor de bestrijding, beperkt te houden. Een aantal personeelsleden krijgen tevens tijdig een opleiding voor de passende bestrijding.

PA

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio