Telenet-personeel gaat weekje werken in Dakar

Mechelen - Dertien enthousiaste Telenet-medewerkers reizen woensdag af naar Dakar. Met hun vereniging Bonjour Afrique gaan ze in de Senegalese hoofdstad vrijwillig een container vol speelgoed en computermateriaal verdelen. Jongeren zullen van het Telenet-personeel zelfs een basis pc-opleiding krijgen.
De feitelijke vereniging Bonjour Afrique kreeg in oktober vorig jaar vorm. “Het is een organisatie van een groep enthousiaste medewerkers die dagelijks hun energie, kennis, talenten en vaardigheden inzetten om Telenet vooruit te helpen en die dat nu ook willen doen voor het goede doel”, zegt coördinator Jeroen Leen. “Via eigen initiatieven en partnerships zamelen wij in het Noorden fondsen in voor het Zuiden. Wij organiseerden bijvoorbeeld al een Afrikadag, een kwis en begin februari is er een fuif.”

Het was een bezoek aan Dakar met het management dat de 'Telenetters' aanzette tot de actie. “Iedereen wilde iets doen. Maar wij wilden een duurzaam project”, vertelt Jeroen, die samen met collega's Joris Walraet en Geertrui Van Look aan de kar trekt. “Al mijn vrije tijd gaat er tegenwoordig aan op. Intussen hebben wij reeds een pak herbruikbaar speelgoed en heel wat informaticamateriaal naar Senegal verscheept”, stelt Jeroen.

In Dakar gaan de dertien medewerkers het speelgoed zelf wegschenken in weeshuizen en opvangcentra. “De pc's gaan we bij verschillende organisaties installeren. Bovendien wordt ter plaatse een opleidingscentrum opgestart en zullen wij een basis pc-opleiding geven aan de jongeren”, vertelt Joris Walraet.

Tijdens hun verblijf bezoeken de Telenet-medewerkers ook nog andere projecten. Een ervan ondersteunt de productie van honing. “Op die manier krijgen de kinderen een meer gevarieerde voeding”, aldus Joris. Mogelijk volgt er in de toekomst extra steun voor het project. “Wij garanderen onze sponsors trouwens dat elke geschonken euro bij de mensen in Afrika terechtkomt.”
De mensen van Telenet spelen op 20 januari samen met de jeugd in Dakar een onuitgegeven wedstrijd in de shirts van KV Mechelen en Club Brugge. “Wij spelen de vooropeningswedstrijd van de Coupe d'Afrique”, lacht Jeroen. Nadien kijken ze samen naar de officiële wedstrijd: Ghana tegen Guinea. “Onze ervaringen zijn
dagelijks te volgen op de website.

Sven VAN HAEZENDONCK

www.bonjourafrique.be
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio