Illegaal vissen plaagt vijvers Vrijbroekpark

Mechelen - De Parkvissers vragen de provincie om dringend werk te maken van de herstelling van de toegangspoort in het Mechelse Vrijbroekpark. Meer en meer kampen de vijvers er met overlast van Oost-Europeanen die tegen beter weten in zelfs ’s nachts hun vislijn uitwerpen.
De Parkvissers, een vereniging met bijna tachtig leden, zetten jaarlijks voor meer dan vijfduizend euro vis op de vijvers in het Vrijbroekpark. Maar de jongste tijd worden ze geconfronteerd met een vervelende evolutie. “Steeds vaker zakken Oost-Europeanen, vooral Polen, zonder daar iets voor te betalen naar hier af om te vissen. Op zich heb ik er geen probleem mee dat die mensen komen vissen, maar ze houden zich niet aan de regels. Dat is jammer voor de reputatie van mensen die hun hobby op een correcte manier willen beoefenen”, zegt Eddy Schelkens van De Parkvissers. Onlangs betrapte hij enkele Oost-Europeanen met twintig kilo vis. “Terwijl het verboden is om vis mee te nemen uit de vijvers. De vis was ter plekke doodgeslagen en in plastic zakken gestopt. Er werd mij zelfs al vis te koop aangeboden”, vertelt Schelkens.

Dat kinderen de vissen voeren, weerhoudt de Oost-Europese vissers er niet van om net op die plek iets te proberen vangen. “Met alle gevolgen vandien. Ik heb al een eendje geweten dat een poot is kwijtgespeeld.”

Eddy Schelkens hoopt dat de provincie niet te lang meer wacht met de herstelling van de toegangspoort in de Ridder Dessainlaan. “Een vluchtende autodief heeft ze eind oktober 2006 stuk gereden. Sindsdien kan je dag en nacht zonder probleem het park in. Dat trekt niet alleen stropers aan, maar ook andere mensen met minder goede bedoelingen”, stelt Schelkens. “’s Nachts is vissen overigens niet toegelaten, maar toch zijn er mensen die het doen. Meer controle zou dus zeker geen kwaad kunnen.” > Sven VAN HAEZENDONCK
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio