Zwemshorts uit den boze

Mechelen - In het stedelijke zwembad Geerdegemvaart in Mechelen treden vanaf 1 maart een aantal nieuwe regels in werking. De belangrijkste wijziging gaat over de zwemkledij. Een aansluitende zwembroek wordt verplicht, loszittende zwemshorts zijn vanaf dan uit den boze.
Zwemshorts zijn vooral bij jongeren erg
populair, maar vanuit hygiënisch oogpunt ziet het stadsbestuur zich verplicht die kledij uit het zwembad te bannen. ”We merken dat heel wat mensen de short waarmee ze al hebben gespeeld of gesport, ook aanhouden om te zwemmen. Ze komen het zwembad binnen in een lange surfshort en ondergoed en duiken zo het water in zonder zich eerst om te kleden. Daarom worden shorts niet langer toegestaan. Een string of monokini zijn uiteraard ook verboden”, zegt schepen van Sport Koen Anciaux (Open Vld).

Van een aansluitende zwembroek wordt verondersteld dat ze daadwerkelijk alleen wordt gedragen om te zwemmen.

In het nieuwe huishoudelijke reglement staat ook vermeld dat geen enkele vorm van hoofddeksel wordt toegelaten, behalve uiteraard de badmuts. Baby’s en peuters moeten een zwempamper, zwembroek, badpak of bikini dragen. Duikflessen en loodgordels worden alleen toegestaan aan duikclubs en moeten worden beschermd met kunststof of rubber. Harde ballen zijn niet toegelaten, zwemvliezen en opblaasbare ballen wel, tenzij op drukke momenten. “Deze maatregelen zijn niet zo uitzonderlijk. Ze worden stilaan in alle openbare zwembaden toegepast”, aldus schepen Anciaux.

Bart ROGGEMAN
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio