Geels Kompas wijst richting Parijs

Geel - Het kompas van de gelijk­namige vrije basisschool in Geel-Stelen wijst opnieuw richting Disneyland Resort ­Parijs. De Stelense wijkschool wint de felbegeerde twee­daagse al voor de tweede keer in vier jaar tijd.
BR> De magnetische naald van vrije basisschool Kompas is in Geel-­Stelen weer maar eens het noorden kwijt en dit vooral tot groot jolijt van de vier vierdeklassers van de kleine wijkschool. Zij kunnen zich dankzij fors spaarwerk van de hele school (Kompas heeft vestigingen in ­Stelen en het Centrum, red.) opmaken voor een spannende tweedaagse in ­Disneyland Parijs. Het enorme pretpark verwelkomde in 2005 dankzij de spaaractie van ­Gazet van Antwerpen ook al eens zeven vierdeklassers uit Stelen.

Juf Els Theunis (24) en de leerlingen Niels Vansant (9), Sara ­Mangelschots (9) en Sam ­Vrancken (9) wreven zich de ogen uit toen ze de gelukkige melding in de krant zagen staan. Klasgenoot Jens Van den ­Ouweland was jammer genoeg getroffen door ziekte, maar het goede nieuws maakt de jongeman ongetwijfeld snel beter.

”Ik kan voor mijn klas gaan gidsen. Het is mijn zesde bezoek”, lacht Sara. ”Maar ik vind het even cool. Er zijn zeker nieuwe attracties die ik wil bezoeken.”

Niels trekt voor de eerste keer naar het magische pretpark. ”Ik wil zoveel mogelijk snelle attracties uitproberen”, klinkt het met blinkende ogen. Ook Sam bezocht Disneyland Parijs ooit, maar dat was negen jaar geleden als baby. ”Ik herinner me daar niets meer van. Deze reis gaat me zeker beter bijblijven”, belooft hij.

WVdB
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio