Zesdejaars verdelen prijs onder twee klassen

Rijkevorsel - De leerlingen van het zesde leerjaar van de Sint-Luciaschool van Rijkevorsel hebben een van de tweedaagse verblijven in Disneyland Parijs gewonnen, maar voor hen breken nog spannende tijden aan. Slechts de helft van alle leerlingen kan mee naar Parijs.
Alle 38 leerlingen van de twee zesde leerjaren van de vrije lagere school Sint-Lucia in Rijkevorsel beslisten om hun krachten te bundelen. Klas 6A diende alle ingezamelde spaarpunten voor Disneyland Parijs in. Groot was de verbazing, maar ook het geluk toen de leerlingen maandagochtend vernamen dat ze de tweedaagse uitstap naar het pretpark hadden gewonnen. Toch is er een keerzijde aan de feestvreugde.

”Er mogen slechts negentien leerlingen mee naar Parijs. Klas A telt achttien leerlingen en klas B telt twintig leerlingen”, vertelt Lieve Renders, juf van 6A. ”We moeten op een of andere manier de knoop doorhakken wie er juist mee mag naar Parijs. Vermoedelijk nemen we de beslissing via een lottrekking of iets dergelijk.”

De kinderen verzamelden in totaal iets meer dan 208 posters. ”We hadden de ouders vooraf een brief gestuurd met de keuze: delen we de posters onder de twee klassen of leggen we ze samen? De grote meerderheid heeft voor de tweede optie gekozen”, vervolgt Lieve Renders. ”We dachten nooit dat we de wedstrijd ook zouden winnen. We rekenden al op een troostprijs.”

Yana Laeveren zamelde de meeste punten in. ”Ik heb in totaal dertig posters verzameld. Ik ben vooral rondgegaan in het dorp”, vertelt Yana.

Ook de twee juffen, ­Lieve ­Renders en Vicky Thys, moeten onder elkaar nog uit­maken wie er mee mag naar Parijs...

BVDL
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio