“Ik spreek al Frans! Bonjour!”

De leerlingen van de vrije basisschool De Waaier lieten er maandag geen misverstand over ­bestaan. “Wij gaan naar Disneyland!”, jubelde een reus­achtig spandoek aan de schoolpoort. Klas 3B van juf Marie haalde de champagne boven om te klinken op de reis die ze gewonnen hadden met de spaaractie van Gazet van Antwerpen.

De spaaractie om klassen naar ­Disneyland in Parijs te laten reizen, zet telkens weer hele scholen in beweging om zoveel mogelijk spaarpunten te verzamelen. Met meer dan drieduizend punten per leerling haalde klas 3B de jackpot binnen.

“Onze ouders gaven ons maar weinig kansen om te winnen”, grinniken de jongens en meisjes in de klas van juf Marie. “Zelfs toen we hen deze morgen vertelden dat we de reis hadden gewonnen, geloofden ze ons nóg niet.”

De overwinning smaakt des te zoeter. De kinderen vieren het maandag met enkele glaasjes bubbels en nog veel meer dromen van wilde attracties. “We gaan in alles, zolang het maar snel is en over de kop gaat”, is hun enthousiasme niet in te tomen. “We willen onze stembanden er stuk schreeuwen! De juffrouw heeft beloofd dat ze met ons mee over de kop gaat en dat ze gaat trakteren! We gaan vooraf wel wat Frans leren. Bonjour!”

Veel eten en drinken staan ook hoog genoteerd op het lijstje reiswensen. Het moment van opstaan zorgt wel voor enige discussie. De een wil een keer lang uitslapen, de ander wil net vroeg op om des te sneller aan de attracties te beginnen. “In elk geval wordt het een reis zonder ons mama. Dat zal voor mij héél rustig zijn”, kan een jongen haast niet wachten.

Afspraak

“Wij hebben zelf veel inspanningen gedaan om dit te winnen. We hebben briefjes gemaakt en uitgedeeld in alle zaken in het dorp. Onze ouders hebben verzamel­dozen op hun werk gezet. Veel mensen hebben speciaal voor ons de krant gekocht”, klinkt het als dankwoordje.

Het derde klasje kreeg ook wel alle inge­zamelde punten van de andere klassen van De Waaier. “De voorafgaande afspraak was dat de klas die de meeste punten verzamelde ook die van de andere klassen zou krijgen”, vertellen juf Marie Van Mierlo en directrice Carine Valkiers.

Hans OTTEN

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio