Aparte vleugel voor bewoners met gedragsproblemen in illegalencentrum

Merksplas - De vakbonden van het centrum voor illegalen (CIM) in Merksplas zaten maandag rond de tafel met de directie. Ze kregen de belofte dat een aparte vleugel in het gebouw vrijkomt voor bewoners met gedragsproblemen.
Een groepje heethoofden sloeg ruim een week geleden een deel van het illegalencentrum in Merksplas kort en klein. De bewakers van het centrum bespraken met de directie nieuwe veiligheidsgaranties.

”Een vleugel van het gebouw in Merksplas wordt ingericht voor bewoners met gedragsproblemen. Daar kan een 25-tal personen terecht”, zegt Guido Rasschaert van de vakbond ACOD. ”Zo kunnen we die personen afzonderen van de rest van de aanwezigen. We hebben ook garanties gekregen voor het beperken van ex-gevangenen in het centrum. Dat aantal mag niet meer dan twintig procent bedragen. Die bewoners vormen ook een risicogroep.”

Het personeel vroeg ook betere richtlijnen voor een vervolging van personen die in het illegalencentrum vernielingen aanbrengen. ”Er komen duidelijkere afspraken over het indienden van een klacht en het opvolgen van die klacht”, zegt Guido Rasschaert.
De vakbonden legden de bijkomende afspraken voor aan het personeel van het illegalencentrum in Merksplas. De dreiging met prikacties is afgeblazen.

BVDL
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio