Brandweer vindt bewoner onderaan trap

Herentals - In de Nieuwstraat brak maandagavond rond 18.30u brand uit in een oude werkmanswoning. De spuitgasten vonden de bewoner onderaan de trap in het brandende pand. Hij werd naar het ziekenhuis gevoerd.
Buurtbewoners merkten maandag een sterke rookontwikkeling op in een kleine rijwoning middenin de Nieuwstraat. “Onze manschappen zijn met zuurstofmaskers de woning binnengedrongen omdat de rook te dicht was”, zegt brandweerkapitein Jan Peelaerts. “Ze zijn het huis tot aan de achterkant doorgelopen, maar hebben niemand gevonden. Toen ze naar de voordeur terugkeerden, troffen ze de bewoner op de grond naast de trap aan.”

Het slachtoffer is na de eerste hulp door de MUG-dienst naar het ziekenhuis overgebracht. Hij had geen brandwonden, maar kreeg wel een grote hoeveelheid rook en wellicht ook roet naar binnen. Hij verkeert niet in levensgevaar.

“De brand is ontstaan in de buurt van het televisietoestel in het achterkamertje. Die ruimte is uitgebrand, de rest van de benedenverdieping zit onder een dikke laag roet. Het huis is dus voorlopig niet bewoonbaar.”

HO

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio