Gescheurd trommelvlies voor jongen die door vader beschoten werd

Gescheurd trommelvlies voor jongen die door vader beschoten werd

Gescheurd trommelvlies voor jongen die door vader beschoten werd

Print
Berlaar - De zevenjarige jongen die maandag op zijn school in Berlaar door zijn gewapende vader werd beschoten met een luchtpistool, liep een verwonding op aan de oorschelp, waar een loodbolletje binnendrong.
Hij scheurde ook zijn trommelvlies, maar beide blessures staan los van elkaar. Dat meldt het parket van Mechelen dinsdag.

De man had maandag na overleg met de schooldirecteur een kwartier de tijd gekregen om met zijn zoon te praten. De ouders van het kind zijn net uit elkaar en er is sprake van een huwelijkscrisis. In het schoolkantoortje ging het mis. De man schoot in het rond met een luchtpistool, waarbij zijn zoontje geraakt werd. De 45-jarige vader vluchtte en werd na een mislukte zelfmoordpoging opgepakt door de lokale politie.

Maandagavond kwamen een onderzoeksrechter en de aangehouden vader opnieuw ter plaatse. De vader verklaarde dat het niet de bedoeling was om zijn zoon te verwonden, maar dat zijn wapen per ongeluk afging toen hij het kind wou oppakken om hem mee te nemen.

Volgens het parket zijn er echter aanwijzingen dat die versie niet klopt met de feiten uit het dossier. De vader wordt daarom ook aangehouden op verdenking van poging tot moord. Van een ontvoering is volgens het parket geen sprake.

Het zoontje stelt het intussen goed. Hij was dinsdag nog niet op school. Zijn medeleerlingen en het personeel van de school worden opgevangen door slachtofferhulp.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio