De Bareel bakt in oud postkantoor

Pendelaars hoeven in Bouwel (Grobbendonk) niet langer met een lege maag op hun trein te wachten. In de schaduw van de slagbomen opende broodjes- en espressobar De Bareel de deuren.

BR>

Het had wat voeten in de aarde voor Ad de Koning (43) haar eethuisje kon openen. “Samen met mijn man kocht ik anderhalf jaar geleden het oude seingevershuisje. Met de bedoeling daar onze broodjeszaak te runnen. Omdat op die plek elf jaar lang een afhaalchinees actief was, leek ons dat geen probleem. Er stond zelfs een volledig uitgeruste keuken. Groot was dan ook onze verbazing toen bleek dat het pand in landbouwzone stond. Verboden dus om voedsel te verkopen”, resumeert Ad.

De voormalige verpleegster bleef niet bij de pakken zitten en huurde het vrijgekomen postgebouw aan de overkant van de straat. “Tot enkele maanden geleden was hier het postkantoor van Bouwel. In nauwelijks een maand tijd toverden we het om in een broodjesbar.”

Spionnetje

De geschiedenis van het gebouw geeft de zaak een uniek tintje. “We respecteerden de eigenheid. Een gedeelte van het loket bleef staan. Met op de deuren nog authentieke Lottostickers.

In het plafond zie je een curieuze koker met een spionnetje in. Daaronder stond vroeger de brandkast. Zo kon de postchef eventuele inbrekers op heterdaad betrappen. Vermoedelijk hebben we ook de veiligste broodjesbar, want onze ramen zijn van kogelvrij glas”, gidst echtgenoot Kris Van den Bogaert (48).

Op de menukaart staat de dienstregeling van de treinen. “Uiteraard mikken we op pendelaars. Maar we willen een zo breed mogelijk publiek bereiken. Bovenaan is een gezellig zaaltje voor feestjes, recepties of vergaderingen. We leveren aan huis en aan bedrijven. Ook ontbijtmanden bieden we aan.”

De keuken is heilig in De Bareel. “We stelden zelf onze broodjes en pasta’s samen. Een jaar langs experimenteerden we daarmee thuis in de keuken. Kwaliteitskoffie en espresso uit Italië vormen de finishing touch”, promoot Ad. De Bareel is van maandag tot vrijdag open van 6.30u tot 18u en op zaterdag van 10u tot 14u.

Stefan LAENEN 014-51.77.57, www.debareel.be i

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio