Aanslag op villa crimineel in Hamont-Achel

Voor de derde nacht op rij werd een villa aan de Kolleberglaan in Achel in de nacht van zaterdag op zondag beschoten. De politie telde in totaal dertig kogelinslagen. Niemand raakte gewond.

ssimons

BR>

Vermoedelijk wil de schutter de familie van een Nederlandse crimineel intimideren. De politie houdt nu verscherpt toezicht tijdens de nacht in de buurt.

Doelwit van de aanslag was de riante villa van Edgard Van Lent, een niet-onbesproken figuur uit de Amsterdamse onderwereld. De Nederlander woont zelf niet meer in het huis, maar wel zijn vier kinderen, zijn ex-vrouw en haar nieuwe vriend. Mogelijk is de aanslag op de villa een represaille voor de onthullingen die Van Lent, in Duitsland tot negen jaar veroordeeld voor drugstransporten, onder meer heeft afgelegd tijdens het proces tegen de Nederlandse topcrimineel Willem Holleeder.

De schoten werden vermoedelijk afgevuurd door een man op een motorfiets. Doelwit van de aanslag was de riante villa van Edgard Van Lent, een niet-onbesproken figuur uit de Amsterdamse onderwereld. De Nederlander woont zelf niet