Titelverdediger O'Sullivan meteen uitgeschakeld in Masters snooker

Ronnie O'Sullivan zal het Masters snookertoernooi dit jaar niet op zijn naam brengen. De 32-jarige Engelsman werd al in de eerste ronde uitgeschakeld door de 26-jarige Schot Stephen Maguire. Maguire, nummer twee op de voorlopige wereldranglijst, versloeg de één plaats hoger gerangschikte O'Sullivan met 6-5.

Belga

O'Sullivan, winnaar van het Masters in 1995, 2005 en 2007, was vorige maand in de finale van het UK Championship nog met 10-2 te sterk voor Maguire. Zondag liep het minder vlot. "The Rocket", kwam 1-4 achter, maar kwam nog terug tot 5-5. In het beslissende elfde spel had hij de overwinning binnen handbereik, maar met de rest miste hij een cruciale blauwe bal.

O'Sullivan nam de nederlaag gelaten op. "Ik zal deze wedstrijd snel vergeten zijn. Ik heb mijn kans gehad. Als je die kans niet grijpt moet je er geen tweede verwachten. Zulke wedstrijden moet je gewoon zo snel mogelijk achter je laten. Zal deze wedstrijd over tien jaar van enige betekenis zijn in mijn carrière? Ik dacht het niet."

Maguire had zich voor het laatste frame al met de uitschakeling verzoend. "Ik stond 4-1 voor en voelde me geweldig, was vol vertrouwen. En toch kwam hij nog terug. Was moest ik in godsnaam doen om van iemand te winnen die zo goed stond te spelen? Ik kon ook niets doen, maar in het laatste spel miste hij dan toch eens."

Ook de Engelsman Shaun Murphy plaatste zich voor de kwartfinales. De wereldkampioen van 2005 won met 6-3 van zijn landgenoot Allister Carter.

In de kwartfinales speelt Maguire tegen de winnaar van de partij tussen de Schot Stephen Hendry en de Engelsman Mark Selby. Murphy krijgt de Ier Ken Doherty of de de Welshman Mark Williams als tegenstander.