Bettina Geysen met hoofddoek op Spirit-receptie

“Ik wil vandaag een statement maken, daarom draag ik een hoofddoek.” Zo opende Spirit-voorzitter Bettina Geysen haar nieuwjaarsbrief tijdens de receptie voor de partijleden. Geysen onderstreepte ook dat ze de komende maanden gaat “strijden voor een beter kartel”.

ssimons

BR>

Enkele honderden leden en sympathisanten van Spirit hadden zondagochtend de weg gevonden naar de nationale nieuwjaarsreceptie van Spirit in zaal Stuurboord aan de Antwerpse Rijnkaai. Zij zagen voorzitter Bettina Geysen op het podium verschijnen met een roze hoofddoek.

“Die draag ik om mijn verontwaardiging uit te drukken”, zei ze. “In mijn korte periode als voorzitter heb ik niet alleen moeten aanzien dat deze hoofddoek verboden werd bij het stadsbestuur in Gent, woensdag stemt de provincieraad in Gent over eenzelfde verbod voor alle provinciale besturen. Dat mag op het conto geschreven worden van Open Vld.”

Geysen herhaalde ook haar bedenkingen bij het kartel met sp.a: “Spirit heeft een te hoge tol betaald voor het zwakke verkiezingsresultaat. Ik wil de komende maanden strijden voor een beter kartel.”

“Spirit gaat in 2008 voluit voor zijn progressief, links-liberaal en Vlaams project, tegenover de kille bullebakpolitiek van de Vlaamse gebroeders Dalton: Dedecker, De Wever en Dewinter”, aldus nog Bettina Geysen.